Lars D - den store älskaren

Loverman?

Så har Göran Perssons presschef Ann Helsén gjort självmål genom att ringa upp Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin och "frågat" när AB tänkte sluta sin gransking av vad Lars Danielsson gjorde när Tsunamikatastrofen inträffade. [länk]

Han var nämligen inte på jobbet som han själv hävdar.

Rykten har florerat rätt länge nu om att herr D har det väldigt tråkigt i sitt familjeliv. Så tråkigt att han tillbringar tiden hos älskarinnan vilket alltså var fallet just den här natten och morgonen under julhelgen 2004. Detta är dock, vill Riotbrain starkt påpeka, bara rykten. Men som sagt, de har florerat ganska länge nu.

Fast ibland så undrar jag hur långt en regeringschef är beredd att gå för att skydda sin kompis. Det är rätt uppenbart att någonting inte stämmer om man läser loggböcker från regeringskansliet som visar när Herr D behagade dyka upp på jobbet den där morgonen. Dessutom har telefonräkningarna som visar vilka samtal som ringdes från Herr D:s tjänstetelefon hemligstämplats eller försvunnit lite väl lägligt.

Så frågan är nu: hur länge kan Göran P skydda Herr D utan att smutsen stänker även på honom? Är det värt den risken så här ett par månader före valet? Att pressekreteraren Ann Helsén själv ringer och frågar när en tidningsredaktion tänker sluta granska personer nära statsministern tyder på att skiten nu rinner åt fel håll. Alltså tillbaka in i Rosenbad.

Korten på bordet. Inga fler lögner. Tack.

Inga kommentarer: