Mementofestivalen

Missa inte...

Mementofestival 2006
Plats: Faktoriet (Ångmaskinshallen), Eskilstuna
Tid: Fredag 6/10, kl. 18:00
Fri entré!


Då var det dags för 2006 års upplaga av Mementofestivalen som traditionsenligt sker i samband med Fristadsnatta, alltså nu på fredag. Platsen är Faktoriets ångmaskinshall som visat sig vara en utomordentlig konsertlokal och publiken kommer liksom tidigare år att få avnjuta olika former av live-elektronika samt en stunds frijazz.

Banden som skall spela är:

FAP (Uppsala) – Ett musikkollektiv som oftast uppträder som en duo. Musikaliskt landar gruppen någonstans i en kompott av elektroakustisk musik, mer beat-betonad elektronika, noise och sinustoner. FAP visar även suggestiva videoprojektioner under live-gig.

Wistrand/Carlsson duo (Eskilstuna) – Med hjälp av saxofoner och trummor spelar W/CD modern jazz, där lösa strukturer/kompositioner tjänar som utgångspunkt för ett lyhört och nyfiket improviserande.

Analoga Institutet (Gävle/Visby) – En favorit i repris. Fyra herrar i vita overaller dissekerar, manipulerar och omstrukturerar elektroniska och akustiska ljudelement och målar med dessa upp ett sjudande ljudhav som inte lämnar någon oberörd. Gjorde succé på förra årets festival.

Metamusik (Eskilstuna) – Gick tidigare under namnet Carlsson/Rytzler alternativt Rytzler/Carlsson. En elektronisk gryta där till synes enkla musikaliska grundelement omformas i tid och rum till en kokande kittel av komplexa rytmer och stämningsfulla improvisationer. Fyrdimensionell musik.


Kvällens DJ är Per Lundkvist (Stockholm) som rotat fram en massa skön elektronisk vinyl som han kommer att dela med sig av före, mellan och efter konserterna.

Ni är med andra ord välkomna till en fantastisk musikkväll!

I samarbete med RANK (Riksföreningen Arrangörer av Nutida Konstmusik)
Med stöd från Statens kulturråd, Eskilstuna kultur, Studiefrämjandet musik & media

www.klubbmemento.com

Inga kommentarer: