Riotbrain the roadmovie Unikt ljudband funnet!

Magnus och Alex 2005 - mindre hår, mer hattar
Mellan åren 1989 och 1995 sändes det en lång rad program i Hallstahammars närradio som på många sätt var unikt för sin tid. Våldsam musik blandat med humor, fakta och allmänt skitsnack. Två av programmens skapare är nu mer kända som redaktionen på Riotbrain. Programmen som sändes under namnen Radio Underground, Mojo Radio och King Kong nådde snabbt lokal kultstatus och det finns människor som än idag hävdar att det som sändes då påverkade hela deras liv för lång tid framöver.

1995 upphörde sändningarna plötsligt. Redaktionen spriddes för vinden. När folk har frågat medlemmarna om vad som hände svarar de undvikande. Rykten har florerat. Några säger att långa resor ägde rum, att någon av dem sände radio på annan ort, att de förändrade sitt utseende för att undvika att bli igenkända. En sak är dock säker. Det har varit tyst i 11 år.
2006 händer dock något. I ett arkiv hittas ett ljudband som uppenbarligen spelats in under en resa tillbaka till Hallstahammar. Det är svårt att hitta ett exakt datum för när denna resa ägde rum och vittnen saknas. Men av uppgifter på bandet att döma så bör det ha skett under hösten 2005.

Tillsammans med ljudbandet hittads också ett unikt bildmaterial ur vilket vi publicerar två bilder. De visar hur Magnus Gustafsson och Alex Säther återvände till platsen där de en gång startade sin mission i media. En resa som alltså på många sätt förklarar varför Riotbrain.se idag existerar.

Så vad kan då vara mer passande än att det är just här på Riotbrain ni nu har möjlighet att ladda ner detta unika ljudmaterial?

1 kommentar:

Matti Ståhlberg sa...

Ja jäklars... Vilket tidsdokument!
Gammal närradiofåne som man är...
fan va kul!