Ett tips inför helgen...

Memento – Eskilstunas alternativa musikscen
Söndag 12/11 kl. 19:00 - Contrast
EXPLODING CUSTOMER (Sthlm) Frijazz
JAI-ALAI (Eskilstuna) Avantrock
DJ: Stefan Wistrand

Memento avslutar sin höstsäsong med en konsert på Contrast söndagen den 12 november. Två grupper kommer att spela - Stockholmsbaserade Exploding Customer och Jai-Alai från Eskilstuna.

Exploding Customer bildades 1999 av saxofonisten Martin Küchen. Övriga medlemmar är Tomas Hallonsten, trumpet, Benjamin Quigley, kontrabas och Kjell Nordeson, trummor. Martin Küchen är den som komponerar gruppens musik som har beskrivits som ”glad nutida freebop med klezmerinfluenser.” Küchen kommer ursprungligen från Eskilstuna och spelade under sin tid här bl.a. med grupperna Minx och Spanska Trappan. Trumslagaren Kjell Nordeson är även medlem i Aaly Trio med saxofonisterna Ken Vandermark (US) och Mats Gustafsson. Hallonsten spelar bl.a. i den hyllade experimentella electronicatrion Tape. Exploding Customer har släppt två album på svenska frijazzbolaget Ayler Records – det senaste kom i år och är en liveupptagning från Tampere Jazzfestival. Båda skivorna har fått strålande recensioner, både nationellt och internationellt. Kvartetten har turnerat runtom i Europa och bl.a. spelat på jazzfestivalerna i Umeå, Tammerfors och Cerkno (Slovenien).


Jai-Alai kan enklast beskrivas som en fortsättning av det galna avantrockprojektet Jason & the Argonauts. En gång vinnare i Musik Direkt. Medlemmar är Stefan Juhlin, sång, gitarr, Gustaf Wistrand, gitarr, Erik Axelsson, bas och Johan Carlsson, trummor. Alla fyra också utgörande the Domus, men här handlar det om helt annan musik. Soft DJ är Stefan Wistrand, som den här kvällen kommer att spela favoriter ur sin jazzsamling...

Med stöd från Statens kulturråd, Eskilstuna kultur, Studiefrämjandet musik & media. www.klubbmemento.com

Inga kommentarer: