Rädda CBGB.



Kanske känns lite fånigt att tjata om CBGB:s när man sitter hemma i tråkiga Sverige och inte i tuffa och übercoola New York. Men men jag kan inte låta bli. I Washington Square Park hölls för ett tag sedan en stödgala för den anrika klubben på The Bowery. Blondie, Public Enemy och många andra spelade gratis för att piska upp stödet för den nedläggningshotade rockklubben. Nu finns det en hel massa filmer att titta på från den dagen.


Det här får mig att tänka på ett evenemang jag bevistade i lördags hemma i Västerås. På Prisma så anordnades en spelning med tre band i den extremare skolan av metal. 25 betalande kom. Samtidigt klagar man på att det ordnas för lite spelningar i stan. Nu var förvisso en av anledningarna att det var två andra spelningar som drog samma typ av publik just denna kväll. Men mösntret känns igen från andra tillfällen då publiken svikit arrangören som ansträngt sig och riskerat pengar och offrat tid. Det krävs engagemang för att hålla scenen levande. Annars dör den och då får vi alla lika tråkigt.

Jag hoppas inte att Bjerne och de andra på Prisma ger upp. Det skulle vara tragiskt. Lika tragiskt som att CBGB förmodligen läggs ner.

Foto: mgns

Inga kommentarer: