Otto Sjöberg och andrahandsuppgiften

Otto ringer sin advokat
Persbrandt ska stämma Expressen för artikeln om att han blivit inlagd på avgiftning [länk] . Artikeln ifråga var skriven av journalisten Niclas Rislund som blivit dömd för att ha klätt ut sig till polis för att få fram uppgifter om kidnappningen av Fabian Bengtsson. Han har pratat med "vänner" till Persbrandt som bekräftat att skådespelaren sökt hjälp. Otto Sjöberg, som är kommendant på Expressen, bedömde uppgifterna som trovärdiga och släppte lös hundarna efter bytet.
Nu visade det sig tydligen inte vara sant. Hoppsan. Persbrandt har ringt sin advokat och nu ska Expressen stämmas för förtal.

Till Expressen (!) säger redaktör Sjöberg följande angående stämningshotet:
"Så fort vi såg TT-meddelandet (om stämningshotet) sökte vi och vår advokat Mikael Persbrandt och hans advokat. Tyvärr har vi inte fått kontakt. Det är svårt att kommentera andrahandsuppgifter.- När någon vill framföra ett anspråk mot Expressen är det bra att göra det direkt till oss. Då svarar vi och då kan ett samtal uppstå."

Synd att de inte gjorde det samma innan de började skriva strunt om Persbrandt kan tyckas. Det är ju svårt att kommentera andrahandsuppgifter som sagt...

Inga kommentarer: