En riktig svensk håller käften när andra pratar skit

Yrvaken upptäcker Ann-Charlotte Marteus på Expressen att det förekommer rasistiska åsikter i Sveriges Radio P1:s debattprogram Ring P1 som sänds varje dag. Idén med programmet är att folk ska kunna ringa in och säga sin åsikt om saker och ting. Inte helt överraskande utgörs majoriteten av dem som ringer in av rättshaverister och...ta ta folkhemsrasister. Invandringen är en stor fråga för folk. Marteus verkar lite överraskad av det faktum att folk därute i stugorna är rasister. För så är det på många ställen i detta land. Kanske inte så till den grad att de rakar av sig håret och heilar på gatorna men lite lagom svenskt i smyg.

Ring P1 visar upp dem i all sin fulhet och jag tycker att det är bra. Det legimiterar inte på något sätt deras åsikter och det jag har hört (och det är en del) bemöts av programledaren som försvarar demokratin och mångfalden. Jag har svårt att se problemet med detta på det sätt som Marteus gör.


Problemet är snarare att det verkar vara väldigt få som käner sig manade att ringa in och försvara just demokratin, mångfalden och den sanna svenskheten. Av den stora allmänheten hörs inget. Och det är demokratins största fiende.


Tystnaden.


Det är den som låter Sverigedemokraterna vinna röster i kommunalval. Det är den som tillåter hatbrott mot invandrare och homosexuella. Det är den som låter rasismen gro ute i det svenska folkhemmet.


Det är dags att bryta den. Och det har varit det länge.


Inga kommentarer: