Det blåser hårt och kallt

Så händer det igen. Någon trångsynt stackare lägger propaganda från Nationalsocialistisk Front i min brevlåda. Den här gången gäller det att värna yttrandefriheten enligt flygbladet. Svenska politiker vill hindra utgivningen av olika böcker som handlar om förintelsen med ett revisionistiskt anslag. Dessutom har partimedlemmar blivit polisanmälda för hets mot folkgrupp när de påståt att svenska flickor blir "våldtagna av invandrarhorder".

Sedan när började NSF bry sig om yttrandefriheten?

Men det är nog inte att NSF delar ut flygblad som gör mig mest ledsen. Nej, det är det faktum att det idag verkar finnas mer acceptans för dessa högerextrema grupper. Jag såg bilen som delade ut dessa flygblad. Det var en vanlig svenssonbil. Inte rakade män i kängor. Rasismen bor i villaområdet där du också bor. Den finns i trappuppgången där du går. Den finns överallt.

I Kolbäck bor det 2000 personer. I Kolbäck röstade 293 personer på Sverigedemokraterna i förra valet. Det är dessa personer som ger NSF sitt tysta stöd för att dela ut dessa flygblad.

Detta är en varningssignal. En varningssignal till politikerna i kommunen. En varningssignal till medborgarna. En varningssignal till de 293 personer som jag anser bär ansvaret i just lilla Kolbäck.

Ni leker med elden.

Och ni kommer att bränna er.

2 kommentarer:

Matti Ståhlberg sa...

Men vafan... det är ju nästan...eh..vänta lite nu.... matte var inte riktig min grej.. eh.. Nästan 15 procent!!

Gjorde en grej i jobbet med SPI,
alltså pensionärspartiet inför valet i höstas.

Jag mådde dåligt efteråt. Länge.

Hade morsan varit i livet då hade hon gjort en burnout med rullatorn över mannen som bar upp kostymen som en trägalge.

Jag däremot bet ihop och höll på att förlora varenda amalgamfyllning i käken.

De flesta tror att främlingsfientlighet sitter i en rakad skalle eller i en strut på huvudet.
Fel!
Det är vid fikabordet på jobbet som det sker.

Jag brukar fråga:
"Hur många ickesvenskar är dina vänner?"

Då brukar det bli lite pinsamt...

Så jag frågar igen:
Hur många?

Magnus Tannergren sa...

Det värsta är ju att SD inte ens bedrev kampanj i Hallstahammars kommun och fick ändå in två ledamöter i fullmäktig. Hur de gjorde? de satt på tobaksaffären och drack kaffe med väljarna i tre månader innan valet och pratade med folk. Så enkelt är det.

Själv har jag vänner från Italien, Kroatien och Skottland.