Samhällsanalys

Bjuder på en exlusiv förhandstitt på en intervju med Leif Edling från svenska doomlegenderna Candlemass jag gjort åt Metalcentral.net.

"-Det här handlar om livet rent generellt. Det är inte lätt att leva i det här samhället. Man kan inte bara gå igenom det med en glad och oförvägen attityd. Vi lever i ett jävligt hårt samhälle och en kall omvärld som bara bryr sig om profit och vi har en regering som inte bryr sig om de småmänniskorna speciellt mycket.
- Är du inte ung, snygg och har bra med stålar så kan du i stort sett dra åt helvete. Det är budskapet som kablas ut i TV och radio. Vi har en regering som fullständigt skiter i om du har det sämre ställt. Och det gör ju inte saker och ting bättre. Pratar man med tyskar, amerikaner och engelsmän så tycker de likadant. Så det är ett problem överallt. Det finns ingen humanism eller respekt kvar i samhället. Inte för grannar eller andra människor överhuvudtaget. Det handlar om jaget och profiten.
Varför tror du att det har blivit så?
- Folk är ju bara intresserade av sig själva och sin egen vinning. Vi får den press och media vi förtjänar. Om folk kunde ta lite ansvar och sätta lite moraliska standards så skriver man inte om Linda Rosing i tidningen varje dag. Man sänder inte dokusåpor i TV och man har inte unga snygga människor i varje program. Man skulle inte se till profiten i varenda grej man gör. Och det där sprider sig överallt. Du kan inte ens åka tåg idag utan att du ska behöva pröjsa maxpriset för biljetten. Man kan inte gå ut och äta utan att det ska kosta maximalt. Det handlar bara om maximerad profit vad det än gäller. Du kan inte gå ut utanför dörren utan att det kostar dig hundra spänn."

Skivan "King of the grey island" släpps den 22 juni och rekomenderas starkt!

Inga kommentarer: