Zappa plays Zappa - Stockholm

Det kan nu slås fast att det är svårt att fly från sitt arv. Speciellt om man heter Zappa i efternamn. Under många år har Dweezil försökt undvika sitt öda. Att bli den som för Frank Zappas musik vidare i levande format. Men nu verkar han ha insett att det är hans skyldighet. Och kanske är det tur att han har väntat för det han nu gör är i det närmaste en fulländad Zappaupplevelse.

Efter en något trevande inledning på Cirkus i Stockholm igår med "Dirty love" och "My guitar wants to kill your mama" så var jag lite orolig för att bandet inte ska lyckas toppa konserten från i fiol. Men redan i tredje numret när Ray White gör entré i "City of tiny lights" så rätar skutan upp sig. Och den sätter definitivt fart när "Dumb all over" bjuder på årets comback på scen för Frank själv som via den digitala tekniken spelar med bandet på scen från en storbildsskärm.

Han åter kommer ett antal gånger under konserten och bäst blir det i "Cosmic debris" där far och son duellerar med gitarrerna. Man blir fånigt nog lite rörd. I övrigt så präglas spelningen mer av humor och spelglädje än föra gången. Kanske för att Dweezil får glänsa i ensamt majstät utan Steve Vai eller Terry Bozzio. Bandet ser ut att ha genuint roligt på scen och löftet om att snart komma tillbaka kändes som något att se fram emot.

En total Zappaupplevelse! Accept no substitute!

http://www.zappaplayszappa.com/

2 kommentarer:

Peter sa...

Hej! Håller med dig. Du råkar inte ha en setlista med rätt låtordning på lut? Jag kommer ihåg alla låtar de körde men minns inte i vilken ordning...

Magnus Tannergren sa...

Tyvärr inet. Men jag håller lite koll på Zappa.com och forumet där. Brukar ju dyka upp för eller senare....